Marissa van
Straten-Swijnenberg

Specialist Klantintegriteit,
de Volksbank

 

‘Het kantoor mis ik niet’

Tot de Covid-19 crisis werkten de meeste medewerkers van de Volksbank al minimaal 1 dag per week thuis. Maar hoe is het als je helemaal niet naar kantoor kunt? Marissa van Straten-Swijnenberg (37) is Specialist Klantintegriteit en woont in Waalwijk, samen met haar man en dobermann Myla.

Lees het verhaal van Marissa


Interview Marissa van Straten-Swijnenberg

“Eerlijk gezegd mis ik het kantoor niet. Wel de gesprekken met mijn collega’s aan de bureaus en bij de koffieautomaat. Sinds corona spreek ik maar een aantal van mijn directe collega’s regelmatig. De kring van collega’s is een stuk kleiner sinds ik thuiswerk. We overleggen over het werk, en vragen elkaar hoe het gaat. Vooral in het begin was thuiswerken voor mensen wel moeilijk. Een aantal collega’s werkte bijvoorbeeld nooit thuis. Zij moesten nog een werkplek inrichten, een nieuw ritme zoeken en erg wennen aan werken op afstand.

 

Ik heb de luxe van een eigen werkkamer, met twee schermen, een goede stoel en een bureau dat op maat is afgesteld. Ook hoef ik niet 2 uur in de trein te zitten. Tegelijkertijd heb ik voor mijn gevoel juist minder tijd voor mezelf. Ik ben geneigd om eerder te beginnen en langer door te gaan. Die laptop staat er toch. Met een webinar ‘Omgaan met werkdruk’, tips en tricks op intranet, en vooral door mijn leidinggevende voel ik me gesteund om meer aan mezelf te denken en rust te pakken.

Gelukkig heb ik een hond die elke dag een paar keer naar buiten moet. Die wandelingen zijn echt mijn rustmomenten. Verder probeer ik sowieso in beweging te blijven, want ik eet thuis toch wat meer dan op kantoor. Ik doe aan cross boxing en ga met Myla ook lekker hardlopen. Ik ben sowieso blij dat we dankzij het thuiswerken kúnnen blijven werken. En op deze manier houd ik het nog wel even vol.”

De Volksbank heeft sinds 2009
Het Nieuwe Werken:

Medewerkers werken minimaal 1 dag per week thuis met een werklaptop en -telefoon. Ook ontvangt iedereen een thuiswerkvergoeding om een ergonomische werkplek in te richten op basis van individueel arbo-advies (€ 600 euro, 1 keer per 5 jaar).


Interview Marissa van Straten-Swijnenberg

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...