Wim van den Goorbergh

Bestuurslid van het NLFI

 

‘Excellente dienstverlening
aan klanten: daar gaat het om!’

Wim van den Goorbergh is bestuurslid van het NLFI, de stichting die namens de Staat het overheidsbelang in de Volksbank beheert. Volgens hem gaan een gezond rendement en een maatschappelijk profiel zoals dat van de Volksbank, goed samen.

Lees het verhaal van Wim


Interview Wim van den Goorbergh

“De belangrijkste les die de Nederlandse banken uit de bankencrisis hebben getrokken, is dat zij het belang van de klant weer centraal stellen. Uit eigen overtuiging, en gestimuleerd door heel veel regelgeving. Hun maatschappelijke rol – een goede invulling van de nutsfuncties betalen, sparen en lenen – hebben zij hierdoor weer volledig erkend en omarmd. Ze zijn iedere dag druk bezig om dit in hun dienstverlening te bewijzen.

 

Of een gezond rendement en een maatschappelijke rol wel samengaan? Zeker. Elke bank kiest een eigen profiel voor haar maatschappelijke rol, vanuit eigen kracht en herkomst. Dat kan prima samengaan met het streven naar een gezond rendement. Zo vult de Volksbank haar maatschappelijke rol in vanuit haar missie ‘bankieren met de menselijke maat’. In dit jaarverslag zijn daar vele voorbeelden van te lezen. Het belangrijkste is dat de bank nu en in de toekomst zorgt voor excellente dienstverlening aan klanten, met een aantrekkelijk en concurrerend aanbod van financiële producten.

 

Het rendement van de Volksbank staat niet onder druk door het gekozen maatschappelijke profiel, maar door economische en andere omstandigheden. Zoals de lage rente, de hevige concurrentie van niet-bancaire financiële dienstverleners en de nog steeds toenemende regelgeving. En denk ook aan de uitdagingen op het gebied van ICT.

 

De herijkte strategie met de titel ‘Beter voor elkaar - Van belofte naar impact’ speelt in op deze ontwikkelingen, en op de groeiende behoefte van klanten aan digitalisering en intensiever contact. Ik hoop en verwacht dat het motto met bijbehorende strategie alle medewerkers binnen de Volksbank zal aanspreken en inspireren.“

Interview Wim van den Goorbergh

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...