Simone Lieffering

Ondernemer en
klant bij SNS

 

‘Ondanks alle tegenslag hebben we kunnen plussen’

Simone Lieffering runt samen met haar vriend Wilko ten Dam een spellenwinkel in Deventer. Al 23 jaar is ‘Koning Willem’ mateloos populair om het enorme assortiment aan bordspellen, puzzels, merchandise en hebbedingen. Hoe hebben de twee ondernemers in 2020 het hoofd boven water weten te houden?

Lees het verhaal van Simone


Interview Simone Lieffering

“Als ik het jaar in één woord zou moeten omschrijven? Zorgen. Het heeft ons ontzettend veel energie gekost. Toen in maart de kroegen dicht gingen, sloeg bij ons de paniek toe. Onze winkel is vooral in de weekenden gezellig druk. Mensen komen om lekker rond te kijken, een spelletje te spelen. Met een kopje koffie erbij. Dat vonden we niet meer verantwoord. Hoe moesten we hiermee omgaan?


Wij zijn toen zes weken dicht gegaan. Die tijd hebben we genomen om maatregelen te nemen. Gezorgd voor meer loopruimte, plexiglas opgehangen, mandjes neergezet. Ondertussen brachten we online bestellingen rond op de fiets. Ook zijn we meteen op alle regelingen gedoken om ze aan te vragen. En om wat steviger in het zadel te zitten, leek het ons verstandig om meteen een krediet aan te vragen bij onze bank, SNS.

 

Het krediet was weliswaar binnen no time geregeld, maar wel tegen een hoge rente. Destijds waren er allemaal nieuwsberichten dat banken met een waarborg konden werken. Alleen zat SNS daar niet bij werd ons keurig uitgelegd. En nu? Wij hebben toen aan de bel getrokken. En daar is gelukkig gehoor aan gegeven. We hebben samen een andere rente kunnen afspreken. SNS heeft een speciaal zakelijk krediet met een lagere rente opgezet voor ondernemers zoals wij, al voor de algemene Klein Krediet Corona-regeling (KKC).

 

Het krediet hebben we gelukkig nog niet nodig gehad. Ondanks alle tegenslag hebben we in 2020 zelfs kunnen plussen. Deventer is een populaire stad bij toeristen. Dat leverde nog een goede zomer op.


Tijdens de lockdown moeten we het van onze webwinkel hebben. Maar uiteindelijk kunnen en willen we geen webshop zijn. De grote online jongens zijn altijd goedkoper. Mensen komen bij ons voor onze kennis, advies en die kop koffie.”

Interview Simone Lieffering

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...